Vejen er opkaldt efter strandfoged Peder Christian Dahl, der startede udstykningen af sommerhusgrunde, der senere har udviklet sig til et dejligt sommerhusområde, der har fået navnet "Hegnet".
P. Chr. Dahl var strandfoged og ejer af Gl. Bjerregård.
Farfar til den nuværende strandfoged Peder Christian Dahl.
En del af de "gamle" grundejere husker Dahl og hans daglige inspektionstur langs stranden med hestevogn eller på knallert, en tur han gennemførte langt op i alderen.
Det var spændende at høre ham fortælle og heldigvis skrev P. Chr. Dahl sine erindringer og fik dem udgivet som årsskrift fra Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg i 1973.
"Livet på Gl. Bjerregård" (bind 1 og 2) er en spændende skildring af egnen, gårdens og slægtens historie - og ikke mindst af P. Chr. Dahls eget lange og begivenhedsrige liv på Klitten. Bøgerne er også "kilde" til disse oplysninger.
"Beauty" var en engelsk smakke, der strandede den 26.05.1887.
Tømmeret fra vraget blev bl.a. brugt til Gl. Bjerregårds ældste hegning, "Æ synner hejn", hvoraf der endnu er enkelte pæle at se. Dette hegn gav navn til området Hegnet.
En af de gamle hegnspæle.
"Henriette Christine" af Ringkøbing strandede hele 2 gange på Klitten, første gang i 1862 og igen den 16.04.1868.
Briggen "Arvid" af Kalmar forliste under meget dramatiske omstændigheder i en storm den 22.09.1897. Af besætningen på 7 mand druknede de 5, mens det lykkedes de 2 at svømme i land ved Bjerregård.
Skibets navneskilt er opsat på Gl. Bjerregård.
Navnebrædt fra Arvid
Skonnerten "Aurora" førtes i mange år af P. Chr. Dahls bedstefar. Da den forliste ved Horns Rev den 06.10.1896, var han dig ikke ombord. Alle besætningsmedlemmer blev reddet med redningsbåden fra Oksby.
Også "Aurora"s navneskilt findes på Gl. Bjerregård.
Øverst navnebrædt fra Aurora
Rebekka (f. Højbjerg) var P. Chr. Dahls oldemor. Hun var plejedatter af assessor H. P. Ammidsbøll, som ejede "Søgård Hovedgård" og dermed hele Klitten.
Som ganske ung forelskede Rebekka sig i den unge toldbetjent Iver Heide. Skønt det vist var imod plejeforældrenes vilje, blev de gift og flyttede ind på den nyopførte Bjerregård i 1816.
Deres børn byggede efterhånden huse og gårde omkring Gl. Bjerregård og derved opstod området Gl. Bjerregård.